Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt 200 fokra felmelegítem.
A makarónit kisebb darabokra tördelem, s sós vízben megfőzöm, leszűröm.
A mártáshoz egy serpenyőben felolvasztom a vajat, belerakom a lisztet,kevergetem.
Amikor besűrűsödött , hozzáadom a tejet, kevergetve krémesre főzöm.
Ha ezzel megvagyok , akkor keverem bele a parmezán 2 / 3 részét, gorgonzolának a 3 / 4 részét, elkeverem az egészet.
ha kell sózom és borsozom.
Az alaphoz a bacont kockára vágom és serpenyőben kiolvasztom , majd a karikára vágott újhagymát is belekeverem, pirítom tovább együtt.
A tésztát, a szószt, az alapot összekeverem, kivajazott jénaiba rakom, s a tetejére szórom a maradék sajtokat.
Az előmelegített sütőbe 20-30 percig sütöm
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A bacontől és a hagymától lesz igazán különleges íze az ételnek.
A parmezán helyett lehet füstölt sajtot is használni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2012.08.15 23:03
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
makarónit kisebb, serpenyőben felolvasztom, bacont kockára, karikára vágott, alapot összekeverem, tetejére szórom, maradék sajtokat, előmelegített sütőbe, hagymától lesz, parmezán helyett, sajtmártáshoz, gorgonzolának, előmelegített, petrezselyem, összekeverem, felmelegítem, szerecsendió, zsemlemorzsa, besűrűsödött, felolvasztom, serpenyőben, belekeverem, serpenyőben, kiolvasztom, kivajazott, különleges, kevergetve, kevergetem, belerakom, goronzola, hozzáadom, hagymától, elkeverem, újhagymát, makarónit, darabokra, makaróni, bacon, kakukkfű, újhagyma, zsemlemorzsa, friss petrezselyem, sajtmártáshoz, liszt, őrölt szerecsendió, mustár, tejszín, goronzola, parmezán, bors,
|
|
|
|
|
Lecsó
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|